את חשיבותו ומקומו של הקרפיון בתרבויות שונות ניתן לראות בכל מיני מקומות לאנקדוטות קטנות יותר או פחות. תחיל עם זה שבדת היהודית אנו אוכלים קרפיון בחגים שונים, החל מראש השנה ועד לקציצות הדג של ליל הסדר.
אך מלבד ליהדות שמור לקרפיון מקום של כבוד גם בתרבויות, דתות ומדינות אחרות. במיוחד, זוכה הקרפיון למקום של כבוד במדינות המזרח הרחוק, ובמיוחד בסין וביפן. את חיבתם של היפנים, עם של דייגים במידה מסוימת, לקרפיון, ניתן לראות באומנות היפנית המפורסמת – זו המעטרת את גופם של אנשים רבים הבוחרים לקעקע על עצמם קעקועים כמיטב המסורת היפנית, כמו גם הספרים וחפצי האומנות היפנים השונים. בכל אלו ועוד ניתן למצוא את הקרפיון המפורסם בציורי ענק המתארים לפרטי פרטים את קשקשיו המפוארים, ואת צבעיו העזים.
בנוסף, ניתן למצוא את הקרפיון, או את מה שנקרא – קוי (קרפיון יפני), בבריכות נוי בכל רחבי העולם, מיפן ועד קניון שבעת הכוכבים בהרצליה. דגי הקוי, אשר הינם מין מסוים של הקרפיון הרגיל שכולנו מכירים, נחשבים לדגים יפים ויוקרתיים במיוחד, ומחירם יכול להגיע למאות אלפי שקלים, כפי שהם נמכרים מבריכות לגידול דגי נוי (הפועלות בין השאר גם בישראל) לגורמים שונים בעולם כולו, המעוניינים בדג קרפיון מפואר מסוג קוי אשר יעטר את האקווריום או בריכת הנוי שלהם. לקרפיון מסוג קוי על פי רוב צבעים עזים ומרשימים, וגודלם בדרך כלל הופך אותם ליצורים מרשימים במיוחד המושכים בקלות את תשומת ליבם של עוברי האורח.
כנראה שמוצאו המקורי של דג הקרפיון הוא בסין, שם ישנן עדויות לקיומו כבר מלפני כמה אלפי שנים טובות. במהלך אלפי שנים אלו, נוצרו מערכות יחסים כאלו ואחרות בין הקרפיון לבין בני האדם (דיג, גידול לצרכי נוי וכד'..), אשר בתורן הביאו להיווצרותם של זנים ומינים חדשים של קרפיון, זנים אשר את חלקם אנו מכירים כיום.
רונן צור - מקדם אתרים